Măsuri dispuse pentru eficientizarea controlului la punctul de frontieră Chișinău-Aeroport

  • 06 Septembrie 2019 12:54
 Măsuri dispuse pentru eficientizarea controlului la punctul de frontieră Chișinău-Aeroport

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a dispus noii echipe manageriale de la punctul de trecere a frontierei de stat Chișinău-Aeroport elaborarea și adoptarea, într-un timp cât mai scurt, a noii scheme de activitate a punctului dat. Într-o conferință de presă, Rosian Vasiloi a declarat că în cele două luni de când a preluat conducerea IGPF a depistat mai multe nereguli în activitatea Poliției de Frontieră în acest punct de trecere, transmite IPN.

Potrivit lui Rosian Vasiloi, Poliția de Frontieră de la Aeroport și-a asumat numai activități legate de controlul trecerii frontierei de stat, pe când trebuia să verifice și aeronavele, și alte mijloace de transport în acest punct de trecere. Rosian Vasiloi a dispus, din 19 iulie, reanimarea patrulelor poliției de frontieră care asigură controlul mijloacelor de transport, inclusiv al aeronavelor.

La fel, potrivit șefului IGPF, a fost depistată finanțarea neregulamentară de către unii agenți economici a activității punctului de trecere. Totodată, o parte din cabinele de control nu erau asigurate cu tehnica necesară, ceea ce crea impedimente în fluidizarea fluxului de persoane. Astfel, Poliția de Frontieră de la Aeroport a fost dotată cu 25 de computere noi pentru toate cabinele de control. Suplimentar, a fost adusă tehnica care asigură verificarea actelor de călătorie și accesul la sistemele informaționale necesare la nivel național și internațional.

Rosian Vasiloi susține că în acest punct de trecere, în sectorul Poliției de Frontieră, au fost depistate cazuri când oamenii erau numiți în funcție, dar în realitate nu vin la serviciu. „Se află peste hotare, se înscriu toate tabelele necesare și ei primesc salariu”, a declarat șeful IGPF.

Șeful IGPF a mai declarat că, de comun acord cu Serviciul Vamal, Serviciul de Informații și Securitate, agentul economic care gestionează aeroportul s-a convenit ca legislația cu privire la frontieră de stat, cea cu privire la aeronautica civilă și securitatea aeroportuară să fie realizată de deplin, fără indicații de sus, așa cum se întâmpla anterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău