Măsura anunțată de Kremlin pentru jurnaliștii din „țările neprietenoase”

  • 15 Februarie 2023 13:18
Măsura anunțată de Kremlin pentru jurnaliștii din „țările neprietenoase”

Jurnaliștii străini din „statele neprietenoase” nu vor primi acreditare de presă pentru „discursul către națiune” pe care președintele Vladimir Putin îl va susține în 21 februarie, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie The Guardian, care citează agenția rusă de stat Tass, citat de hotnews.ro.

El a spus că la discursul anual către națiune pe care Putin îl va susține în fața camerelor reunite ale Adunării Federale vor fi acreditați doar jurnaliștii din „țări prietene”.

Jurnaliștii din „statele neprietenoase” vor „putea urmări la televizor” discursul lui Putin

„Nu vom invita acolo mass-media străină din țări neprietenoase”, a susținut purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

El a spus că jurnaliștii din „statele neprietenoase” vor „putea urmări la televizor” discursul lui Vladimir Putin.

Kremlinul pregătește și un „megamiting-concert”

În 21 februarie, cu trei zile înainte să se împlinească un an de la invazia Rusiei în Ucraina, președintele Vladimir Putin se va adresa Adunării Federale, iar discursul său va aborda „situația actuală”, în special ofensiva rusă în Ucraina și situația economică a țării, spunea Peskov la finalul săptămânii trecute.

De această dată, Putin își va susține discursul adresat națiunii în „Gostinnîi dvor”, o sală de congrese aflată în apropiere de Piața Roșie și la 150 de metri de Kremlin.

Dmitri Peskov spunea că soldați ruși care participă la „operațiunea militară specială” din Ucraina vor fi „cu siguranță” invitați la discursul din 21 februarie.

După discurs, Kremlinul ar pregăti un „megamiting-concert” cu participarea lui Vladimir Putin, care ar putea avea loc în 22 februarie pe stadionul Lujniki, au declarat pentru portalu RBK trei surse. Un amplu miting a avut loc la Lujniki în 18 martie 2022, la aproape o lună de la declanșarea războiului în Ucraina. Ministerul rus de Interne susținea atunci că au participat 200.000 de persoane, dintre care cei mai mulți erau angajați din sectorul public și studenți, conform The Moscow Times.

În mod tradițional, Vladimir Putin susține în fiecare an un discurs cătrenațiune în fața parlamentarilor ruși, însă în 2022 discursul a fost anulat, în urma invaziei în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău