Mașină dată în căutare prin INTERPOL, descoperită la punctul de trecere a frontierei Cahul

  • 19 Decembrie 2023 11:22
Mașină dată în căutare prin INTERPOL, descoperită la punctul de trecere a frontierei Cahul

Polițiștii de frontieră au depistat în traficul transfrontalier un autoturism care figura în baza de date INTERPOL, ca fiind furat de pe teritoriul Italiei. Documentat este un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/BGR), anunță Poliția de Frontieră.

Astfel, în data de 18 decembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Cahul s-a prezentat conaționalul în vârstă de 55 ani, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui BMW, înmatriculat în Germania. Conform procedurilor de control, au fost prezentate documentele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport. Ca urmare a verificării în baza de date INTERPOL, polițista de frontieră a stabilit că mașina figurează ca fiind furată și dată în căutare din 2009 de către autoritățile din Italia. 

La cele depistate, bărbatul a declarat că personal a procurat mașina în Germania, pe un site de vânzări auto fără a cunoaște proprietarul, achitând 8500 EUR.

În fapt, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Cahul, până la elucidarea circumstanțelor și luarea unei decizii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău