Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice din Bulgaria și Germania: "Ne aflăm într-o situație îngrijorătoare"

  • 21 Octombrie 2020 08:17
Masca de protecție devine obligatorie în spațiile publice din Bulgaria și Germania:

Autoritățile din Bulgaria și Germania au impus, din această săptămână, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, transmite DIGI24.ro.

Germania

În Berlin, potrivit sursei citate, masca trebuie purtată în piețe, la cozi și pe 10 străzi comerciale foarte circulate, fără a decide însă un nou lockdown în scopul limitării infectării cu noul coronavirus în capitala germană, relatează Reuters. Incidența virusului la Berlin a crescut la 87,9 cazuri la 100.000 de locuitori în decurs de șapte zile, aproape dublu față de media națională de 45,5, conform ultimelor cifre difuzate de institutul de boli infecțioase Robert Koch.

Primarul Michael Mueller a făcut apel la locuitorii capitalei să respecte noile măsuri, mai drastice, care cuprind și limitări ale petrecerilor, cu scopul de a evita suspendarea, din nou, a vieții sociale.

"Ne aflăm într-o situație îngrijorătoare, iar în afara unui lockdown politicienii nu au prea multe opțiuni în privința măsurilor pe care să le adopte tocmai pentru a evita să se întâmple acest lucru", a explicat primarul.

Deși rata de infectare din Germania este mai scăzută decât în numeroase alte state europene, numărul de contaminări este în creștere, ajungând la un record zilnic de 7.830 duminică, conform aceluiași institut.

Bulgaria

Bulgaria impune purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile exterioare începând de joi, după ce numărul cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore a atins un nou record, a anunțat marți ministrul Sănătății, relatează Reuters.

Kostadin Angelov a declarat că purtarea măștii împreună cu distanțarea fizică și dezinfectarea frecventă vor încetini răspândirea virusului cu aproximativ 30% și vor ajuta la prevenirea situației în care sistemul sanitar va fi copleșit.

''Ne așteptăm ca rata infecțiilor sa scadă dacă oamenii respectă cu strictețe măsurile. Scopul nostru principal este de a reduce numărul de cetățeni bulgari infectați, astfel încât mai puțini oameni să fie nevoiți să meargă la spital și mai puțini să moară în spital'', a spus oficialul.

Bulgaria a raportat marți 1.024 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la anunțarea primelor cazuri din această țară, în luna martie. În prezent, Bulgaria, cu o populație de 7 milioane de locuitori, are 30.527 de cazuri confirmate, dintre care 1.008 decese.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,14 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău