Mărturie suprinzătoare a lui Prigojin: Grupul Wagner ar putea înceta în curând să mai existe

  • 29 Aprilie 13:10
Mărturie suprinzătoare a lui Prigojin: Grupul Wagner ar putea înceta în curând să mai existe

Grupul de mercenari Wagner, care conduce asaltul asupra Bahmut din Ucraina și care a fost implicat în conflicte în Africa, ar putea înceta în curând să mai existe, a declarat fondatorul Evgheni Prigojin pentru un blogger rus, într-un clip video care a fost publicat vineri, transmite Reuters.

Nu a fost imediat clar când a vorbit Prigojin și cât de serios a fost. La începutul acestei săptămâni, el și-a retras comentariile despre linia întâi despre care a spus că au fost o glumă, scrie Hotnews.

Prigojin s-a plâns în repetate rânduri de modul în care Rusia conduce războiul din Ucraina. El spune adesea că forțele armate regulate nu le oferă oamenilor săi muniția de care au nevoie și uneori acuză vârfurile de comandă de trădare.

„Acum, în ceea ce privește nevoia în general de obuze pe front, ceea ce vrem. Astăzi ajungem în punctul în care Wagner se desființează", a declarat Prigojin pentru bloggerul de război rus Semion Pegov.

„Wagner, într-o perioadă scurtă de timp, va înceta să mai existe. Noi vom deveni istorie, nimic de care să ne facem griji, se întâmplă astfel de lucruri", a continuat el.

Pegov a postat clipul pe canalul său de Telegram. Wagner nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Prigojin, cunoscut pentru stilul său combativ și pentru simțul ironic al umorului, a declarat joi că a glumit atunci când a spus că forțele sale vor înceta să bombardeze Bahmut pentru a permite forțelor ucrainene să arate orașul jurnaliștilor americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Mon
17
Tue
18
Wed
19
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău