Mark Zuckerberg consideră guvernul SUA vinovat de amestecul străin în alegerile de după 2016

  • 27 Iunie 2019 11:12
Mark Zuckerberg consideră guvernul SUA vinovat de amestecul străin în alegerile de după 2016

Fondatorul și managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a apreciat miercuri că reacția slabă a guvernului american la amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, a inspirat și alte state să acționeze pentru influențarea rezultatelor unor scrutinuri, transmite DPA.

"Ca firmă privată, noi nu dispunem de instrumentele pentru a opri guvernul Rusiei. Ne putem apăra cât mai bine, dar guvernul nostru este cel care are instrumentele pentru a face presiuni asupra Rusiei, nu noi", a spus Zuckerberg la Festivalul Ideilor de la Aspen, în statul Colorado.

"După 2016, când guvernul nu a luat niciun fel de contramăsuri, s-a trimis lumii semnalul că la noi e deschis", a arătat șeful Facebook, adăugând că rețeaua sa a observat ulterior o creștere a activității Iranului și a altor țări.

"Am intensificat masiv latura securității", a susținut Zuckerberg, însă "nu putem face mare lucru singuri pentru a modifica motivațiile statelor naționale de a acționa". El a afirmat că Facebook a luat măsuri pentru a împiedica amestecul actorilor statali în alegeri din întreaga lume, dar deciziile privind natura acceptabilă a campaniilor nu trebuie să fie luate de o companie privată.

Rețeaua Facebook a fost criticată pentru că a permis unor troli susținuți de Rusia să difuzeze reclame cu scopul de a influența alegerile din SUA din 2016, precum și pentru scandalul colectării de date de către Cambridge Analytica. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău