Mark Esper este de părere că SUA ar trebui să desfășoare mai multe trupe în România și Bulgaria

  • 14 Aprilie 2021 10:10
Mark Esper este de părere că SUA ar trebui să desfășoare mai multe trupe în România și Bulgaria

Fostul secretar al apărării american Mark Esper este de părere că Statele Unite ar trebui să desfășoare mai multe trupe în zona Mării Negre, pentru a descuraja potențiala agresiune din partea Rusiei, pe fondul tensionării relațiilor dintre Washington și Moscova, a relatat marți Reuters.

''Cred că trebuie să ținem piept Rusiei în continuare și să încercăm să descurajăm comportamentul ei dăunător'', a spus Esper, în prezent expert asociat la Universitatea Arizona.

Washingtonul ar trebui să aibă în vedere să dea noi asigurări aliaților europeni și să impulsioneze NATO prin desfășurarea mai multor forțe în Polonia, ''în regiunea Baltică, dacă este logic, și în locuri ca România și Bulgaria, prin rotație - dacă nu cu caracter permanent'', a declarat fostul demnitar american într-un interviu acordat marți agenției de presă britanice.

Președintele american Joe Biden i-a solicitat marți omologului său rus Vladimir Putin să reducă tensiunile create prin consolidarea militară în apropierea frontierei cu Ucraina și a propus să se întâlnească cu liderul rus pentru a încerca să soluționeze diferendele existente între Washington și Moscova.

SUA au anunțat că își vor spori efectivele militare din Germania în contextul recentelor evenimente din estul Ucrainei, renunțând astfel la planul fostului președinte Donald Trump de a retrage o treime dintre cei 36.000 de militari aflați pe teritoriul german.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău