Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru alte 20 de zile

  • 11 Mai 2023 17:49
Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru alte 20 de zile

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Decizia a fost pronunțată de judecătorii Curții de Apel Chișinău.

Deputata a fost prezentă în sala de judecată împreună cu avocatul său.

În timp ce procurorii au considerat că măsura arestului este necesară pentru că Marina Tauber ar putea influența cursul anchetei, avocații au insistat ca aceasta să fie cercetată în stare de libertate penrtu a putea să-și indeplinească atribuțiile de deputat.

Amintim că Marina Tauber a fost reținută pe 1 mai la Aeroportul Chișinău, înainte de a pleca spre Tel Aviv. Ulterior, deputata a fost plasată in arest la domiciliu pentru 20 de zile, procurorii motivând că aceasta a încălcat restricțiile impuse.

Marina Tauber este învinuită de acceptare cu bună știință a finanțării  partidului  din partea grupului criminal organizat “Șor” și falsificarea raportului financiar al partidului. O altă acuzație în ține de spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari.

Marina Tauber mai este acuzată într-un dosar legat de furtul miliardului, fiind lipsită de imunitate parlamentară în mai 2022. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău