Marina Tauber: Am fost supusă unor rele tratamente și asta e puțin spus

  • 17 Octombrie 2019 10:03
Marina Tauber: Am fost supusă unor rele tratamente și asta e puțin spus

Deputatul fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, susține că „prețul dreptății și calea spre ea de la o vreme a devenit prea scumpă în Republica Moldova”. După ce ieri a fost plasată sub control judiciar într-un dosar privind frauda bancară, deputata a venit astăzi la ședința Parlamentului.

În cadrul unui briefing de presă susținut până la ședință, deputata a declarat că din 18 septembrie, de când a fost reținută și până ieri, a fost „supusă unor rele tratamente și asta e puțin spus”, transmite IPN.

Marina Tauber susține că nu dorește nici celor care au adus-o în aceste condiții să aibă parte de coșmarul prin care a trecut. „Arest, interogări, izolator, judecată, arest la domiciliu și toate aceste lucruri au fost trăite și retrăite de mine și cel mai groaznic de rudele mele și oameni apropiați, colegi și prieteni”, a spus deputata.

Deputata crede că presiunea la care este supusă ea, liderul formațiunii, Ilan Șor, colegii de fracțiune și partid, „poartă caracter politic, fiind îndreptate spre distrugerea partidului, spre intimidarea susținătorilor și alegătorilor formațiunii, în special acum în preajma alegerilor”. „Fărădelegea cu care suntem tratați de către guvernare scoate în evidentă răfuiala și încercarea de a ne reduce la tăcere. Dar noi spunem ferm că ei nu o să ne oprească, noi nu o să cedăm”, spune Marina Tauber.

Marina Tauber a mai menționat că toate aceste lucruri se întâmplă pentru că „a spus adevărul de la tribuna Parlamentului, inclusiv faptul că Alexei Greceanîi, soțul președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, nu a restituit Băncii de Economii banii pe care ia luat drept credite”. „Tocmai din aceste motive ei au comis atâtea fapte nedemne în raport cu mine și colegii noștri. De la ridicarea imunității, până la aplicarea arestului, a forței fizice și a amenințărilor de tot felul”, a spus Marina Tauber.

Deputata a mai spus că pe 9 octombrie Procuratura Anticorupție, printr-o scrisoare, i-a confirmat că pe cazul legat de Alexei Greceanîi și familia Greceanîi este pornită demult o cauză penală.

Marina Tauber și colega sa de fracțiune, Reghina Apostolova, au rămas fără imunitate parlamentară la cererea procurorul general interimar, Dumitru Robu. Potrivit procurorului general, există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
-0
Thu
-0
Fri
-1
Sat
-2
Sun
-4

Curs oficial BNM 26 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.2242 -0.0705
USD 17.4569 -0.0280
RON 4.3540 -0.0147
UAH 0.6202 -0.0005
RUB 0.2319 -0.0016
Arhivă Radio Chișinău