Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară

  • 26 Mai 2023 12:46
Marina Tauber a rămas din nou fără imunitate parlamentară

Deputata Partidului Șor Marina Tauber, a rămas din nou fără imunitate parlamentară. Deputații au aprobat astăzi trei cereri ale procurorului general interimar, care a solicitat ridicarea imunității deputatei pentru trei episoade diferite în conexiune cu dosarul penal ce vizează finanțarea ilegală a Partidului Șor și falsificarea rapoartelor partidului. Dosarul ar putea ajunge în câteva săptămâni în judecată, a declarat șefa Procuraturii Anticorupție Veronica Dragalin, scrie Radio Chișinău.

Marina Tauber este acuzată de acceptarea cu bună știință a finanțării din partea unui grup criminal organizat în alegerile locale din Bălți în 2021, când ea a candidat pentru funcția de primar și falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei în acel scrutin. Nouă rapoarte false au fost înregistrate la Comisia Electorală Centrală în perioada  octombrie – decembrie 2021, a precizat procurorul Ion Munteanu în timpul audierilor la Parlament.

„După un plan prestabilit, în perioada campaniei electorale, în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar la municipiului Bălți din 21 noiembrie 2021, a recepționat de la grupul criminal organizat mijloace bănești în suma de 9 752 000 lei din care suma de 740 464,5 a introdus-o fals în formularele de donații în numele a 100 de persoane fizice care în realitate nu au donat această sumă'', afirmă  Ion Munteanu.

La fel, Marina Tauber a acceptat finanțarea din partea unui grup criminal organizat și condus de Ilan Șor în perioada 2022-2023.

„Potrivit ordonanței de punere sub învinuire din 22 mai 2023, s-a constatat că Tauber Marina, deținând funcția de vicepreședintă a Partidului Politic „Șor”, fiind persoana care gestionează administrativ și financiar partidul politic, aflându-se în municipiul Chișinău în perioada 1 ianuarie 2022 – 1 mai 2023, acționând cu intenție directă, a acceptat cu bună știință finanțarea partidului din partea grupului criminal organizat condus de liderul Ilan Șor”, spune Ion Munteanu.

Astfel, Tauber Marina, în perioada 1 ianuarie 2022-1 mai 2023, acționând împreună cu complicii săi, a organiza o schemă infracțională de acceptare și gestionare a mijloacelor bănești obținută de la grupul criminal organizat cu scopul susținerii activității partidului SOR, a acceptat bani în suma de 195 518 013 lei pe care i-a folosit în finanțarea activității partidului politic SOR și promovarea liderului Ilan Sor."

În replică, Marina Tauber a declarat că justiția este capturată și că va continua lupta împotriva guvernării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău