VIDEO | Marijuana în valoare de circa 3.000.000 lei, depistată cu ajutorul unui câine polițist lângă Mileștii Mici

  • 24 Octombrie 2023 09:55
VIDEO | Marijuana în valoare de circa 3.000.000 lei, depistată cu ajutorul unui câine polițist lângă Mileștii Mici

A fost creat un grup de lucru comun din ofițerii de investigație din cadrul Direcției investigații „Centru” a INI și ofițerii de investigație din cadrul IP Ialoveni, cu suportul Direcției Chinologice a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, care anunță o captură de marijuana de circa 3.000.000 lei în preajma satului Mileștii Mici, urmată de reținerea unei persoane.

O parte din droguri a fost identificată într-o seră improvizată artizanal, într-o fâșie forestieră, de unde au fost ridicate peste o sută de plante de cânepă. Aici, plantele erau uscate și pregătite pentru ulterioara vânzare.

A urmat o altă captură de marijuana, depistată cu ajutorul câinelui de serviciu – un butoi de plastic de 30 litri, îngropat nu departe și acoperit cu frunze. Din interior, oamenii legii au ridicat sacoșe cu conținutul unei mase vegetale de culoare verde cu miros specific de marijuana,  precum și sticle cu  îngrășăminte pentru cultivarea plantelor de marijuana. Totodată, a fost depistat și un butoi de 20 litri, în interiorul căruia erau depozitate pliculețe destinate ambalării drogurilor.

Urmare a perchezițiilor, inclusiv la domiciliul și automobilul unui bănuit, acesta a fost reținut, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acesta are vârsta de 45 de ani, iar anterior a ispășit o pedeapsă de 7 ani închisoare, precum și alți 2 ani închisoare mai recent, pentru trafic de droguri. Acum, Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni examinează un alt dosar împotriva acestuia, trimis în judecată de procurorii PCCOCS în februarie 2021, după o altă captură de droguri, pe care acesta tot le depozitase în butoaie îngropate în pământ pentru ulterioara punere în vânzare, în calitate de organizator al grupului infracțional. Trebuie menționat faptul că două persoane din dosarul în cauză și-au recunoscut vinovăția și deja-și ispășesc pedeapsa cu închisoarea.

Investigațiile continuă, inclusiv pentru identificarea complicilor acestuia, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău