Marija Pejčinović Burić: Croația susține ferm integrarea europeană a R.Moldova și va pleda pentru extinderea UE

  • 18 Mai 2018 14:59
Marija Pejčinović Burić: Croația susține ferm integrarea europeană a R.Moldova și va pleda pentru extinderea UE

Croația susține ferm procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și va pleda pentru extinderea Uniunii Europene. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Croației, Marija Pejčinović Burić, care este și președintele în exercițiu al Consiliului de Miniștri al Consiliului Europei, în cadrul întrevederii cu șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi. 

Potrivit unui comunicate la Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea bilaterale, în special, despre valorificarea platformei Comisiei interguvernamentale moldo-croate pentru integrarea europeană, care urmează a se întruni în iulie curent la Chișinău, precum și despre prioritățile viitoarei președinții a Consiliului Uniunii Europene. 
Tudor Ulianovschi și-a exprimat interesul în dinamizarea dialogului politic bilateral și în relansarea vizitelor atât la nivel înalt, cât și la nivel de ministere de externe. 

La rândul său, omologul croat a evidențiat caracterul avansat al relațiilor moldo-croate, reiterând angajamentul și determinarea pentru aprofundarea relațiilor bilaterale și împărtășirea expertizei de integrare europeană.

În contextul discuțiilor privind prioritățile Președinției croate a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, a fost apreciat nivelul parteneriatului bilateral și evocată necesitatea depășirii crizei actuale a Organizației.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău