Marii câștigători ai Galei Radio România Cultural

  • 17 Martie 2014 17:04
Marii câștigători ai Galei Radio România Cultural

Angela Gheorghiu, Victor Rebengiuc și Răzvan Stoica sunt marii câștigători ai Galei Radio România Cultural.

I-am urmărit, i-am invitat, i-am ascultat, i-am apreciat și a venit din nou momentul să îi răsplătim.

Cei care au performat în diferitele domenii ale culturii în anul 2013 vor primi premii, dar și prețioase aplauze la scenă deschisă, luni, 24 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Odeon, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Galei Premiilor Radio România Cultural.

Actorii Medeea Marinescu și Vlad Zamfirescu vor fi amfitrionii galei, iar momentele muzicale vor fi asigurate, cu vervă și virtuozitate, de Big Band-ul Radio, dirijor: Ionel Tudor. Solistă: Ana Cristina Leonte.

Evenimentul va fi transmis în direct la Radio România Cultural și pe www.radioromaniacultural.ro

În cadrul galei vor fi acordate premii la zece secțiuni, precum și trei premii speciale, ai căror câștigători sunt deja cunoscuți:

Premiul de Excelență îi va fi decernat actorului Victor Rebengiuc.

Premiul Lux Mundi îi revine sopranei Angela Gheorghiu.

Premiul In memoriam Iosif Sava îi va fi acordat violonistului Răzvan Stoica.

Nominalizările pe domenii ale Galei Premiilor Radio România Cultural sunt următoarele:


La categoria Poezie nominalizările sunt: Dan Sociu, Vino cu mine știu exact unde mergem, Editura Tracus Arte; Ioana Nicolae, Autoimun, Editura Cartea Românească; Andrei Dósa, American Experience, Editura Cartea Românească.

La Proză au fost nominalizate volumele: Liliana Corobca, Kinderland, Editura Cartea Românească; Marin Mălaicu-Hondrari, Lunetistul, Editura Polirom; Varujan Vosganian, Jocul celor o sută de frunze și alte povestiri, Editura Polirom.

La secțiunea Film au fost nominalizate: Când se lasă seara peste București sau Metabolism de Corneliu Porumboiu; Poziția copilului de Călin Peter Netzer; La limita de jos a cerului de Igor Cobileanski.

La categoria Teatru, nominalizările sunt următoarele: Miriam Răducanu, pentru spectacolul Poezia visului, la UnTeatru; Mihai Constantin, pentru rolul Primarul din Revizorul de Gogol, la Teatrul Național din București; regizorul Alexandru Dabija, pentru viziunea modernă asupra textului clasic în „triada” spectacolelor O... ladă, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Sânziana și Pepelea, la Teatrul Național din Cluj și Titanic Vals, la Teatrul Odeon din București.

Nominalizații la secțiunea Arte plastice sunt artiștii: Horea Paștina pentru expoziția retrospectivă de pictură și desen de la Sala Dalles; Silviu Oravitzan pentru expoziția de pictură, relief și obiect de la Muzeul Țăranului Român și Palatul Mogoșoaia; Paul Gherasim pentru expoziția Urme de pictură, din septembrie 2013 la Galeria Anticariat Curtea Veche și Logos din noiembrie 2013 de la Librăria Bizantină.

Pentru categoria Muzică au fost nominalizați: Nicolas Simion – pentru proiectul Clasic meets jazz, lansarea albumului dublu dedicat lui Jancy Körössy; Oana Cătălina Chițu - albumul Divine; Nicu Alifantis pentru albumul și concertele Mozaic.

La secțiunea Educație și învățământ lista nominalizărilor este următoarea: Unde-i lege nu-i tocmeală – proiectul de educație juridică inițiat de Serviciul de Analiză și Prevenire a Criminalității (București); Școala de vară Arhipera dedicată arhitecturii sociale participative organizată de Fundația Soros România; Proiectul Interaxe dobrogene derulat de Asociația Europeană Interaxe și finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Nominalizații la secțiunea Știință sunt: scriitorul Nicolae Romulus Dărămuș; prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, Facultatea de Științe Umaniste, Universitatea Valahia Târgoviște; dr. fiz. Nicolae Zamfir, directorul Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei și echipa proiectului laserului cu lumină extremă ELI – NP.

La categoria Media culturală- Proiecte on-line sunt nominalizate website-urile: Sub25 www.sub25.ro, Modernism www.modernism.ro, Bookaholic www.bookaholic.ro.

La secțiunea Proiecte culturale și festivaluri au fost nominalizate: Astra film Festival Sibiu, ediția a XX-a, 2013; Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT; SoNoRo Festival, ediția a 8-a.

Parteneri: Administrația Fondului Cultural Național și Teatrul Odeon.
Sponsori: Nissa, Murfatlar Romania, Dacic Cool, Domeniile Dealul Mare Urlați, New Andrei Style, Apiland.
Parteneri Media: Șapte Seri, Observator Cultural, Revista 22, Suplimentul de Cultură, Revista Cariere, Revista Cultura, agentiadecarte.ro, Sales Express.
Coproducător: TVR 2.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău