Marian Lupu: Sistemul electoral mixt „va fi aplicat pentru alegerile parlamentare din 2018”

  • 08 August 2017 13:17
Marian Lupu: Sistemul electoral mixt „va fi aplicat pentru alegerile parlamentare din 2018”

Partidul Democrat nu va renunța la sistemul electoral mixt pentru alegerile generale din 2018, a declarat liderul fracțiunii PDM, Marian Lupu, respingând astfel speculații că noul sistem electoral al putea fi aplicat de-abia în 2022: „...noi vorbim concret despre un sistem aprobat, care nu va fi anulat și care va fi aplicat pentru alegerile parlamentare din 2018”.

Într-un interviu cu Europa Liberă, Marian Lupu a mai respins posibilitatea ca R.Moldova să piardă totuși ajutorul macrofinanciar de 100 de milioane de euro, acordat de Uniunea Europeană pentru că nu se renunță la schimbarea sistemului electoral: „Noi nu avem asemenea semnale din partea factorilor de decizie – inițiatorii, Comisia Europeană, Consiliul European. În ultimă instanță, este Parlamentul European, care a ratificat acest ajutor financiar. Ei știu foarte bine că, potrivit documentelor statutare ale Uniunii Europene, tot ce ține de sistemul electoral este dreptul suveran al țării”.

Marian Lupu a respins categoric și idee unei coaliții cu Partidul Socialiștilor după alegerile de anul viitor, deși a recunoscut că este puțin probabil ca un partid să poată face singur guvernul. „Eu categoric nu pot să admit o asemenea coaliție și nu doar eu n-o admit, n-o admite partidul, n-o admit colegii mei” a declarat Marian Lupu în interviul cu Europa Liberă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău