Marian Lupu nu exclude alegeri anticipate

  • 25 Noiembrie 2015 13:28
Marian Lupu nu exclude alegeri anticipate

Partidul Democrat a inițiat consultări cu fracțiunile parlamentare în vederea formării unui nou guvern, dar, deocamdată, partidele politice rămân pe aceleași poziții, astfel încât deocamdată nu a fost identificat numărul necesar de voturi.

Partidul Democrat a purtat discuții cu Partidul Liberal, cu Iurie Leancă și cu Partidul Socialiștilor. Socialiștii au înaintat opt propuneri care vizează adoptarea mai multor legi, dar și organizarea a două referendumuri privind vectorul extern al țării și procedura de alegere a președintelui și organizarea alegerilor anticipate.

Comuniștii optează însă în continuare pentru crearea unei coaliții de centru stânga, a reiterat astăzi liderul formațiunii, Vladimir Voronin.

Pe de altă parte, liderul PL Mihai Ghimpu susține că este necesară o coaliție de centru-dreapta.

Partidul Liberal Democrat a anunțat că nu va participa la consultările propuse de democrați până când nu va primi un răspuns clar la propunerile sale privind scoaterea instituțiilor statului de sub influența politică și demisia președintelui Parlamentului.

Liderul PD, Marian Lupu, a declarat că dacă deputații nu vor reuși să identifice o soluție pentru deblocarea crizei politice, se va ajunge la alegeri anticipate.

Consultările cu partidele parlamentare și deputații neafiliați au fost lansate ieri de către PD, care își propune identificarea unei majorități parlamentare ce ar vota un guvern apolitic, fără a fi creată o coaliție la nivel parlamentar. Amintim că Guvernul a fost demis la 29 octombrie, iar dacă în decurs de trei luni Legislativul nu va învesti un cabinet de miniștri, va fi dizolvat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău