Mari companii americane CRITICĂ decizia lui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

  • 02 Iunie 2017 14:20
Mari companii americane CRITICĂ decizia lui Trump de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris

General Electric, Facebook, Goldman Sachs și Walt Disney se numără printre firmele care critică decizia președintelui Trump de a retrage Statele Unite din acordul climatic de la Paris, iar directorii Apple și Google își reiau angajamentele privind protecția mediului înconjurător.

Criticii susțin că retragerea Statelor Unite din acordul climatic, care face parte din politica "America first", va afecta capacitatea companiilor americane de a lucra peste hotare și va bloca inovația, scrie Mediafax.ro.

Companiile de cărbune din Statele Unite susțin decizia președintelui Trump, argumentând că vor fi salvate locuri de muncă, iar reglementările vor fi slăbite.

"Schimbările climatice sunt reale. Industria trebuie să conducă și nu să depindă de guvern", a transmis, pe Twitter, Jeff Immelt, director executiv al General Electric.

Elon Musk, directorul Tesla, a confirmat că va renunța să facă parte din grupul de consiliere al Casei Albe. "Plec din consiliile prezidențiale. Schimbarea climatică e reală. Retragerea din acordul de la Paris nu este benefică nici pentru America, nici pentru restul lumii", a scris, pe Twitter, Musk.

Directorul general al Walt Disney, Robert Iger, a anunțat, de asemenea, că va renunța la funcția de consilier.

Alte companii, printre care Morgan Stanley, PepsiCo, Walmart, Apple și Google, au transmis declarații, joi, prin care au reafirmat angajamentele de protejare a mediului înconjurător.

Directorul Apple, Tim Cook, a declarat pentru Financial Times că a vorbit, miercuri, cu președintele Trump și a încercat să îl convingă să păstreze Statele Unite în Acordul climatic, dar eforturile lui nu au fost suficiente.

Câteva companii energetice, precum Exxon Mobile și Chevron, au cerut administrației Trump să se retragă din Acord.

Donald Trump, președintele SUA, a anunțat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris. "Acordul de la Paris este foarte nedrept față de Statele Unite", a declarat Trump, denunțând faptul că alte țări, precum India și China, ar beneficia de condiții mai bune în virtutea tratatului climatic. "Prin acordul de la Paris s-ar transfera locuri de muncă în afara Statelor Unite, alte țări obținând avantaje financiare în competiția cu America", a argumentat Donald Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:2,06 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău