Mărfurile moldovenești vor putea fi exportate în Rusia, tranzitând Ucraina

  • 31 Ianuarie 2019 09:06
Mărfurile moldovenești vor putea fi exportate în Rusia, tranzitând Ucraina

Toate tipurile de mărfuri moldovenești vor putea fi exportate pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei, începând din data de 30 ianuarie, anul curent.

Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, urmare a întrevederii cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, la Moscova. Șeful statului susține că odată cu anularea de către Rusia a taxelor vamale pentru mărfurile moldovenești va crește, în termeni restrânși, cifra de afaceri dintre cele două țări, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, în cadrul întrevederii cei doi oficiali au discutat despre cooperarea moldo-rusă în domeniul comercial, economic și umanitar. Făcând un bilanț al celor doi ani de colaborare la nivel de șefi de state, Igor Dodon, a spus că în prezent sunt create toate premisele pentru ca în anul curent relațiile de cooperare moldo-rusă să fie aduse la un nou nivel calitativ.

Igor Dodon întreprinde o vizită de lucru la Moscova în perioada 29-31 ianuarie. Astăzi șeful statului urmează să se întâlnească cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău