Marele maestru internațional Ion Dosca a obținut al 21-lea titlu de campion național

  • 31 Mai 2018 08:53
Marele maestru internațional Ion Dosca a obținut al 21-lea titlu de campion național

Marele maestru internațional la joc de dame, versiunile rusă și universală, Ion Dosca a obținut ieri, 30 mai, la Clubul republican de șah și joc de dame, al 21-lea titlu de campion național, varianta rusă, relatează MOLDPRES.

El a câștigat lejer primele locuri în turneele de joc clasic, rapid și blitz, desfășurate în premieră la trei versiuni.

La campionat a participat și cea mai bună jucătoare moldoveană, Elena Scovitina, multiplă campioană europeană și mondială. Ea a concurat la versiunile joc clasic și rapid, clasându-se pe locurile doi. La blitz locul doi i-a revenit lui Marcel Ursu, în vârstă de 17 ani. Pe locurile trei la toate cele trei probe din cadrul campionatului s-a situat Alexei Dolgopolov.

Anterior, campionatele naționale se desfășurau numai la varianta clasică.

Ion Dosca a obținut dreptul de a reprezenta Republica Moldova la Campionatul European din vara curentă, care va avea loc la Albena (Bulgaria). El este considerat cel mai galonat jucător moldovean, fiind deținător al Cupei URSS (1980 și 1990), campion al Uniunii Sovietice (1991), varianta rusă, premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), varianta universală, campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000).

Cu cele 21 de titluri naționale este primul în țară la acest capitol.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău