Marea Neagră, cea mai poluată din Europa

  • 10 Septembrie 2017 09:45
Marea Neagră, cea mai poluată din Europa

Poluarea se întoarce împotriva oamenilor. Sarea de mare din mai multe regiuni din lume este contaminată cu plastic, arată noi studii realizate de oamenii de știință din Statele Unite. În Europa, Marea Neagră e cea mai poluată, transmite Digi24.

„Poluarea a devenit generalizată și se vorbește că e un punct între oceanele Pacific și Indian unde se construiește un nou continent din plastic, iar dacă vreți un studiu din mai privnd calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone”, spune Prof. Univ.dr. Mircea Duțu, presedintele Universității Ecologice din București.

Cercetătorii au descoperit în America, Europa și China 12 feluri diferite de sare de mare cu microfibre de plastic. Majoritatea particulelor provin de la recipientele de unică folosință.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, aproape 13 milioane de tone de material plastic ajung în oceanele lumii în fiecare an.

Dacă nu se vor lua măsuri, experții avertizează că, până în 2050, oceanele vor conține mai mult plastic decât pești. În prezent, raportul este de 1 la 5.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău