Marea Britanie va lansa testul COVID-19 cu rezultat în 20 de secunde

  • 26 Martie 2021 18:45
Marea Britanie va lansa testul COVID-19 cu rezultat în 20 de secunde

În Marea Britanie va fi lansat testul COVID-19 cu rezultat în 20 de secunde, după ce autoritățile de reglementare au acceptat înregistrarea acestuia, a declarat vineri distribuitorul testului, care a subliniat că testul poate fi utilizat pe aeroporturi, în sălile de sport și în magazine.

Testele rapide anti-COVID-19 sunt considerate un element-cheie al planului premierului Boris Johnson de scoatere a țării din perioada de restricții, dar mulți sunt sceptici în ce privește acuratețea dispozitivelor. Testul Virolens, produs de firmele britanice iAbra și TT Electronics, au fost utilizate într-un proiect-pilot pe Aeroportul Heathrow din Londra, testele fiind efectuate prin prelevarea salivei. Firma Histate, care distribuie testul, a declarat că lansarea testului rapid are efect imediat odată ce Agenția de Reglementare a Produselor de Îngrijire a Sănătății (MHRA) a înregistrat produsul.

MHRA nu aprobă utilizarea testului așa cum o face în cazul vaccinurilor, unde trebuie să se stabilească dacă vaccinurile sunt eficiente, ci înregistrează dispozitive medicale care au certificate prin care demonstrează că întrunesc criteriile legale, că sunt sigure și sunt realizate cu respectarea standardelor specificate de producător pentru scopul specificat de producător. Histate a mai spus că testările clinice realizate cu nou test rapid au demonstrat 98,1% sensibilitate, ceea ce înseamnă că numai câteva teste au ieșit negative, și 99,7% specificitate, ceea ce înseamnă că numai câteva au fost fals pozitive.

Sursa: Reuters/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău