Marea Britanie se află într-un punct de cotitură al epidemiei de coronavirus

  • 11 Octombrie 2020 16:30
Marea Britanie se află într-un punct de cotitură al epidemiei de coronavirus

Marea Britanie se află într-un "punct de cotitură" în criza coronavirusului și țara trebuie să acționeze acum pentru a opri repetarea istoriei recente, a declarat duminică ofițerul medical adjunct pentru Anglia, îndemnând oamenii să respecte regulile.

Având în vedere numărul de cazuri în creștere rapidă, în special în nordul Angliei, miniștrii pregătesc un nou set de reguli pentru a încerca să abordeze criza, care va include acordarea mai multor prerogative liderilor locali pentru a urmări răspândirea virusului. Jonathan Van Tam a afirmat într-un articol de opinie că răspândirea COVID-19 a trecut acum de la grupele de vârstă adulte mai tinere la persoanele în vârstă în zonele cele mai afectate, iar „la fel precum noaptea urmează zilei, va urma acum creșterea numărului de decese.

"În lupta noastră națională împotriva COVID-19, suntem într-un punct crucial similar cu cel în care am fost în martie; dar putem preveni repetarea istoriei dacă acționăm cu toții acum", a spus Van Tam. "Suntem în mijlocul unei pandemii severe și anotimpurile sunt împotriva noastră. Practic, avem vântul în față... Principiile de menținere a unei transmisii scăzute a bolii nu s-au schimbat", a spus el, repetând mesajul ca oamenii să își spele mâinile, să își protejeze fețele și să reducă contactele sociale.

Dorind să asigure un echilibru între protejarea vieților cetățenilor și asigurarea mijloacelor de trai, guvernul a adoptat o strategie de utilizare a blocărilor locale pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, dar criticii săi spun că există puține dovezi că această abordare funcționează. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău