Marea Britanie relaxează o parte din restricții

  • 05 Aprilie 2021 19:40
Marea Britanie relaxează o parte din restricții

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a susținut luni o conferință de presă în care a prezentat planul guvernului său privind reluarea călătoriilor internaționale și relaxarea unor restricții impuse pe fondul pandemiei de COVID-19.

În cadrul conferinței de presă, Boris Johnson a subliniat că de săptămâna viitoare se vor redeschide barurile cu terase, magazinele, sălile de gimnastică și saloanele de coafură. 

Este mult prea devreme pentru a confirma dacă britanicii își pot sau nu efectua vacanța de vară în străinătate, relevă un document al guvernului de la Londra, care sugerează că plănuita redeschidere a călătoriilor internaționale ar putea fi împinsă până după data de 17 mai. Britanicii se numără printre cei mai cheltuitori turiști din Europa, industria transportului de persoane depinzând în mare măsură de momentul în care turiștii britanici se pot duce din nou în vacanță în sudul Europei. Marea Britanie intenționează să utilizeze un sistem cu coduri de culoare - roșu, galben, verde - pentru țări, cod stabilit în funcție de nivelul de risc epidemic și nivelul de vaccinare din aceste țări.

"Având în vedere situația recentă privind apariția de noi variante de coronavirus și eficiența vaccinurilor împotriva acestor variante, vom anunța și confirma dacă se pot relua călătoriile internaționale începând cu 17 mai, sau dacă e nevoie să așteptăm un pic mai mult până la a ridica restricțiile de călătorie în ce privește destinațiile de vacanță", se arată în raportul guvernului britanic. 

De asemenea, premierul britanic a mai spus că următoarele relaxări de restricții vor fi anunțate pe 12 aprilie.

Sursa: Reuters/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău