Marea Britanie | Proprietarii de câini care plimbă animalele în lesă riscă răniri grave la mâini, avertizează o asociație medicală

  • 24 Mai 2019 20:10
Marea Britanie | Proprietarii de câini care plimbă animalele în lesă riscă răniri grave la mâini, avertizează o asociație medicală

Proprietarii de câini care își scot patrupedele la plimbare riscă leziuni grave la nivelul mâinii din cauza modalității incorecte de folosire a lesei, a avertizat o asociație a chirurgilor din Marea Britanie, informează vineri Press Association,preluat de Agerpres.

Folosirea incorectă a lesei și a zgărzii provoacă iubitorilor de animale ''multe leziuni grave'', a avertizat British Society for Surgery of the Hand (BSSH).

Potrivit Societății Regale de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA), în Regatul Unit există circa 8,5 milioane de câini crescuți drept animale de companie.

Potrivit BSSH, doar în spitalul Royal Cornwall Hospitals NHS Trust s-au prezentat, într-un singur an, 30 de pacienți cu leziuni la nivelul mâinii provocate de ''folosirea incorectă a lesei sau zgârzii''.

Fracturi, dislocări, lacerații și arsuri prin fricțiune se numără printre rănile tratate de medici în cazul proprietarilor de câini.

Pe cât de dureroase și traumatizante, pe atât de debilitante pot fi unele dintre acestea și pot necesita o perioadă de recuperare de până la un an, au mai spus chirurgii.

BSSH a emis mai multe recomandări despre modalitatea corectă de utilizare a leselor și zgărzilor pentru minimizarea riscului de rănire.

Aceștia recomandă ca proprietarii de câini să nu înfășoare lesa în jurul încheieturii mâinii, palmei sau degetelor și nici să nu-și prindă degetele sub zgarda câinelui.

Chirurgii recomandă folosirea unor lese mai scurte pentru plimbarea câinilor de talie mare pentru a împiedica animalele să de deplaseze cu viteză.

"Câinii aduc numeroase beneficii de sănătate proprietarilor lor, printre care reducerea stresului și menținerea unui stil activ de viață", a spus medicul chirurg Rebecca Dunlop, de la Royal Cornwall Hospital.

"Dar după ce am văzut multe răniri provocate de lese și zgărzi, vreau ca iubitorii de animale să cunoască câteva măsuri simple prin care pot evita leziunile la nivelul mâinilor", a mai spus aceasta.

Rebecca Dunlop a mai precizat că una dintre accidentările frecvente provocate de lesele câinilor este ''fractura spirală'' a oaselor degetelor, care deseori necesită intervenție chirurgicală. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău