Marea Britanie: Poliția a arestat 135 de activiști ecologiști în centrul Londrei

  • 07 Octombrie 2019 19:32
Marea Britanie: Poliția a arestat 135 de activiști ecologiști în centrul Londrei

Poliția britanică a arestat, luni, 135 de persoane după ce mii de activiști ecologiști din mișcarea Extinction Rebellion (XR) au blocat principalele străzi și cel puțin un pod din centrul Londrei, în prima zi a protestelor globale organizate de XR, informează dpa.

Un grup de 23 de persoane au fost arestate în contextul în care poliția a încercat să înlăture o machetă a rachetei Trident, capabilă să transporte focos nuclear, ce fusese ridicată în cadrul unei ''blocade a păcii' în apropierea Ministerului Apărării britanic.

''Oamenii se revoltă în număr mare întrucât își dau seama că momentul pentru a rezolva problemele este chiar acum, nu în 2050, sau nici măcar în 2025'', a scris Extinction Rebellion pe Twitter, referindu-se la angajamentele unor țări privind un nivel ''zero net'' de emisii de gaze cu efect de seră.

Pe de altă parte, mai multe grupuri religioase au ocupat luni podul Lambeth din Londra pentru a crea o ''punte a credinței''.

''Această #UrgențăClimatică este cea mai mare problemă a generației noastre'', a scris, de asemenea pe Twitter, gruparea Christian Climate Action, care a postat fotografii cu polițiști și demonstranți pe podul respectiv.

''Ne rugăm și acționăm pentru toți acei oameni deja afectați și pentru toți copiii care vor un viitor sigur'', se mai arată în postarea Christian Climate Action.

Anterior, filiala britanică a Extinction Rebellion declarase că aceasta va fi ''cea mai mare mișcare regeneratoare de nesupunere civică din istorie''.

În cursul weekend-ului, poliția londoneză a arestat alte 11 persoane pentru ''suspiciune de conspirație pentru a cauza tulburarea liniștii publice'' și ''suspiciune de obstrucționare a poliției''.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău