Marea Britanie ia în considerare solicitările Rusiei ca Iulia Skripal să poată fi vizitată la spital

  • 31 Martie 2018 16:39
Marea Britanie ia în considerare solicitările Rusiei ca Iulia Skripal să poată fi vizitată la spital

Guvernul britanic ia în considerare să permită vizite la Iulia Skripal, care este în proces de recuperare în spital după ce a fost otrăvită împreună cu tatăl său, fostul dublu spion rus Serghei Skripal, într-un atac cu un agent neurotoxic pentru care Londra a acuzat Moscova, potrivit Reuters.

"Luăm în considerare solicitările pentru acces consular, în acord cu obligațiile noastre asumate prin legile internaționale și naționale, inclusiv drepturile și dorințele Iuliei Skripal", a spus o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe britanic la Londra.

Ambasada Rusiei la Londra a precizat vineri într-o postare pe Twitter că "insistăm asupra dreptului de a o vedea" pe Iulia Skripal, cetățean rus.

Starea de sănătate a Iuliei Skripal, otrăvită la Salisbury (sud-vestul Angliei) pe 4 martie împreună cu tatăl său, fostul dublu spion rus Serghei Skripal, "se ameliorează rapid", a anunțat joi spitalul în care cei doi sunt îngrijiți.

"Starea Iuliei Skripal se ameliorează rapid. Nu se mai află într-o stare critică, condiția ei fiind de acum fiind stabilă", a precizat spitalul din Salisbury.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău