Marea Britanie ia în calcul carantina zonală

  • 30 Octombrie 2020 12:16
Marea Britanie ia în calcul carantina zonală

Ministrul de externe britanic susține că poate fi evitat un lockdown în întreaga Anglie și că o abordare zonală a măsurilor de limitare a pandemiei de Covid-19 ar fi mai eficientă. Dominic Raab a declarat că e necesar ca toată lumea să respecte regulile impuse. 

Un lockdown în întreaga Anglie nu este inevitabil în cadrul măsurilor de limitare a pandemiei de COVID-19, a declarat vineri ministrul de externe britanic Dominic Raab, care a adăugat că o abordare zonală ar putea funcționa dacă toată lumea respectă regulile, informează Reuters, citată de Agerpres.

Săptămâna trecută, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a înregistrat în medie peste 20.000 de noi cazuri de COVID-19 și de 200 decese în interval de 24 de ore.

Raab a spus că în opinia sa situația epidemiologică din Regatul Unit este gravă, dar s-a declarat încrezător în abordarea guvernului de la Londra. Întrebat dacă un lockdown național este inevitabil în prezent, el a răspuns: ''Nu, nu cred că este alegerea corectă în acest moment, dar ne vom ghida după rata de infectare''.

Guvernul britanic a adoptat un sistem cu trei niveluri privind restricțiile pentru zone locale, deși opoziția laburistă a cerut un lockdown provizoriu pentru a ''rupe'' lanțurile de contaminare.

Vineri, executivul a anunțat că în comitatul West Yorkshire, care include orașele Bradford, Leeds și Wakefield, vor intra în vigoare începând de luni restricțiile de nivel superior.

Dominic Raab a menționat că o abordare locală este modalitatea de a garanta că zonele cu incidență scăzută sunt tratate în mod corect și a recomandat respectarea restricțiilor impuse de autoritățile locale. ''Aceasta este modalitatea în care evităm măsuri mai drastice, pe care nu vrem să le luăm din cauza impactului pe care le-ar avea asupra economiei'', a subliniat el.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău