Marea Britanie/Coronavirus: Numărul persoanelor care se simt singure s-a dublat față de anul trecut

  • 22 Martie 2021 10:05
Marea Britanie/Coronavirus: Numărul persoanelor care se simt singure s-a dublat față de anul trecut

Procentul de persoane în Marea Britanie care se simt singure în timpul pandemiei este mai mult decât dublu din martie 2020, în ciuda scăderii nivelurilor generale de anxietate, relevă un nou studiu, citat luni de DPA.

Un sondaj realizat de Mental Health Foundation a arătat de asemenea că mai puțini adulți simt că se descurcă bine cu stresul provocat de pandemie comparativ cu anul trecut.

Din 4.251 de adulți chestionați în februarie 2021, peste un sfert (26%) declară acum că se simt singuri, în creștere față de procentul de 10% înregistrat în martie anul trecut.

Persoanele mai tinere sunt de asemenea mai predispuse să se simtă singure, cu 48% dintre cei chestionați în februarie declarând că se simt singuri.

Fundația notează că sentimentul de singurătate nu a revenit la nivelurile de dinainte de lockdown în niciun moment al anului trecut, chiar și atunci când cele mai multe restricții au fost ridicate în timpul verii.

Aproximativ două treimi (64%) dintre cei chestionați cred că fac față bine pandemiei, în scădere de la 73% anul trecut.

Numărul celor care se confruntă cu gânduri de sinucidere a crescut de asemenea de la 8% anul trecut la 13% în prezent.

Dar anxietatea generală legată de pandemie a scăzut în rândul adulților, de la 62% dintre cei chestionați în martie 2020 la 42% în februarie 2021.

Dr. Antonis Kousoulis, director pentru Anglia și Țara Galilor la Mental Health Foundation, a spus că "este important ca oamenii să țină minte că pandemia afectează indivizii în moduri diferite".

"Ceea ce vedem (din studiu) este o imagine complexă", a declarat el.

"În ceea ce privește unele măsuri, adulții din Regatul Unit se simt mai bine decât în martie 2020, în schimb alții, nici mai bine sau mai rău. Mai puțini dintre noi suferim de anxietate în legătură cu pandemia, dar mai mulți dintre noi se simt acum singuri și slăbiți de stresul din ultimul an", a notat el.

"Este absolut important să ne amintim că experiența de anul trecut nu a fost împărtășită de toată lumea. Am fost cu toții în aceeași furtună, dar nu cu toții în aceeași barcă", a mai remarcat el.

"Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi, următoarele luni și chiar ani vor rămâne duri, vulnerabili și incerți", a adăugat el.

Sondajul a subliniat că adulții tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, studenții full-time și șomerii se simt mult mai probabil stresați de o gamă largă de măsuri, comparativ cu adulții în Marea Britanie în general.

Dr. Kousoulis a adăugat: "Unul dintre obiectivele noastre cheie, când am lansat studiul acum un an, a fost să identificăm ce se întâmplă în rândul populației din Regatul Unit și dacă unele grupuri erau extrem de serios afectate".

"Acum putem vedea clar că printre cei mai serios afectați sunt tinerii adulți, șomerii și studenții", a adăugat el. "În aceste grupuri, experiențele dureroase, inclusiv singurătatea, lipsa de speranță și sentimentul suicidar, sunt mult mai frecvente. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, într-un moment în care șomajul este în creștere. Factorii de decizie politică trebuie să-și îndrepte sprijinul către aceste grupuri mai vulnerabile, pentru a preveni ca acestea să atingă punctul de criză", a notat el.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău