Marea Britanie | Conservatorii eurosceptici nu au reușit să ajungă la un plan B privind Brexit-ul

  • 11 Septembrie 2018 11:14
Marea Britanie | Conservatorii eurosceptici nu au reușit să ajungă la un plan B privind Brexit-ul

Euroscepticii din Partidul Conservator britanic, formațiunea politică a premierului Theresa May, nu au reușit să publice un plan alternativ privind viitoarele relații ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană, a relatat marți cotidianul The Financial Times (FT), citat de Reuters.

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar nu este prea clar: nu există până acum un acord privind ieșirea totală din UE, opozanții premierului Theresa May se învârt în jurul problemei, iar unii dintre parlamentari insistă pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016.

Negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, afirma luni că un acord privind Brexit-ul este posibil ''în decurs de șase sau opt săptămâni'', dacă negociatorii sunt realiști în cererile lor.

Susținătorii Brexit-ului din cadrul Partidului Conservator care doresc relații mai distante cu UE au difuzat săptămâna trecută proiectul unui plan alternativ privind Brexit-ul, de 140 de pagini.

Dar parlamentarul conservator Jacob Rees-Mogg, șeful Grupului european de cercetări pro-Brexit, care conduce activitatea privind un plan alternativ, a afirmat că documentul complet nu va fi publicat. ''Adevărul este că noi l-am reconsiderat'', a adăugat el.

La rândul său, un influent partizan al Brexit-ului din partidul Theresei May, Steve Baker, declara luni că 80 de parlamentari, sau și mai mulți, ai premierului sunt gata să voteze împotriva planului șefei guvernului privind Brexit-ul.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău