Marea Britanie: Boris Johnson va prezenta un important plan pentru a-i face pe britanici să slăbească

  • 26 Iulie 2020 17:22

Premierul Boris Johnson se pregătește să anunțe luni un important plan de luptă împotriva supraponderabilității în Regatul Unit, în urma unui studiu care a indicat obezitatea ca factor agravant al efectelor noului coronavirus, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

Marea Britanie: Boris Johnson va prezenta un important plan pentru a-i face pe britanici să slăbească

'COVID-19 ne-a amintit riscurile imediate și pe termen lung ale supraponderabilității', a declarat duminică un purtător de cuvânt al guvernului. 'Vom cere cetățenilor să profite de acest moment pentru a-și analiza modul de viață și a lua măsuri simple pentru a pierde din greutate, pentru a trăi mai sănătos și a reduce presiunea asupra Serviciului de sănătate public britanic (NHS)', a spus el.

Datorită unei finanțări care ar putea atinge 10 milioane de lire (11 milioane de euro), potrivit publicației The Guardian, planul 'Pentru o sănătate mai bună' urmărește să ajute 35 milioane de persoane, adică mai mult din jumătate din populația britanică să piardă din greutate și să trăiască mai sănătos.

Printre măsurile așteptate figurează - potrivit presei - interzicerea totală a publicității online pentru junk food și înainte de 21:00 la televiziune, obligația pentru restaurante și lanțuri fast-food de a face public numărul de calorii al felurilor de mâncare în meniuri și necesitatea pentru magazine de a le indica pe sticlele cu băuturi alcoolice.

În afară de extinderea filialelor NHS consacrate pierderii de greutate, Boris Johnson ar urma să anunțe proiecte pilot pentru a favoriza mersul pe jos și bicicleta în cartierele în care sănătatea este deficitară. Medicii generaliști vor putea să 'prescrie ședințe de mers pe bicicletă', care vor fi facilitate de aportul de material și de crearea unor piste pentru cicliști separate.

Acest plan intervine după ce un studiu al autorităților sanitare engleze (PHE) a indicat sâmbătă că persoanele obeze prezintă 40% riscuri suplimentare de a muri din cauza noului coronavirus.

El marchează o cotitură de 180 de grade pentru premier, care se declarase anterior împotriva 'taxelor pe păcatele noastre' și a unei abordări 'paternaliste' din partea statului. Boris Johnson însuși a fost însuși spitalizat în primăvară pentru îngrijiri intensive după ce contractase COVID-19, imputând în mai multe rânduri severitatea simpotemelor sale între altele și kilogramelor sale în plus.

În Regatul Unit, aproape două treimi (63%) dintre adulți au o greutate peste cea considerată ca sănătoasă, cu 36% supraponderali și 28% obezi, potrivit datelor guvernamentale. Un copil din trei între 10 și 11 ani este de altfel este supraponderal sau obez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău