Marea Britanie: Boris Johnson blochează o inițiativă de a o invita pe Nicola Sturgeon la ședințele guvernului britanic

  • 11 August 2020 09:25
Marea Britanie: Boris Johnson blochează o inițiativă de a o invita pe Nicola Sturgeon la ședințele guvernului britanic

Premierul Boris Johnson a blocat un plan ce viza invitarea prim-ministrului scoțian Nicola Sturgeon la ședințele cabinetului de miniștri britanic, a relatat marți ziarul Financial Times, citat de Reuters, preluat de AGERPRES.

Propunerea a fost făcută de către ministrul de stat în guvernul britanic, Michael Gove, considerat numărul doi al cabinetului premierului Boris Johnson, ca o modalitate de a stăvili sprijinul crescând al societății din Scoția în favoarea independenței, oferindu-i liderei Partidului Național Scoțian (SNP) - cel mai mare partid politic din Scoția - o participare directă la reuniunile politice care au impact asupra întregii Marii Britanii, a relatat FT.

'Lui Johnson nu îi place ideea ca Sturgeon să fie considerată ca fiind la același nivel politic ca el', a declarat o sursă, citată de publicația britanică.

În Scoția, 54% dintre locuitori se pronunță în prezent în favoarea independenței, conform unui recent sondaj, motivat și de percepția că guvernul semiautonom al Scoției a gestionat epidemia de COVID-19 mult mai bine decât guvernul Regatului Unit.

La sfârșitul lunii iulie, Johnson a efectuat o vizită în Scoția, într-o încercare de a îndepărta riscul unui nou referendum asupra independenței, pe fondul tensiunilor crescânde între Londra și Edinburgh.

Guvernul de la Edinburgh, favorabil independenței Scoției, potrivit Reuters - o opțiune susținută de acum de o majoritate restrânsă a populației, conform unor sondaje de opinie - refuză să părăsească Uniunea Europeană și îl acuză pe Boris Johnson că a gestionat nesatisfăcător criza sanitară.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău