Marea Britanie | Bărbatul care a încurajat un atac terorist asupra Prințului George a pledat vinovat

  • 31 Mai 2018 15:47
Marea Britanie | Bărbatul care a încurajat un atac terorist asupra Prințului George a pledat vinovat

Britanicul care a sugerat că militanții islamiști ar trebui să îl atace pe Prințul George, în vârstă de 4 ani, și care este destinat să fie viitorul rege al Marii Britanii, a pledat vinovat la acuzația de terorism.

Husnain Rashid, în vârstă de 32 de ani, a postat o informație pe serviciul Telegram și i-a încurajat pe jihadiști să comită atacuri, asigurându-i că îi poate ajuta cu stabilirea unor posibile ținte, cum ar fi un stadion de fotbal. Procurorii de caz au declarat că materialul a inclus și o fotografie a micului Prinț George, fiul Prințului William, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, iar în fundal se vede o siluetă de luptător jihadist. De asemenea, în mesaj a fost inclusă adresa școlii pe care o urmează Prințul George, alături de adresă fiind postat și un text: "Nici măcar familia regală nu va fi exclusă".

Inițial, Husnain Rashid a negat acuzațiile, dar în timpul procesului și-a schimbat poziția și a pledat vinovat, recunoscând trei dintre capetele de acuzare, printre care angajarea în coordonarea și pregătirea actelor de terorism, precum și încurajarea terorismului, subliniază poliția britanică. Sentința se va pronunța pe 28 iunie.

Procurorii au precizat că postările lui Husnain Rashid, făcute din Nelson, în nord-vestul Angliei, au inclus și o hartă a bulevardului Sixth Avenue din New York, lângă care este mesajul: "Parada de Halloween din New York. V-ați pregătit? Numărătoarea inversă începe".

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:3,09 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău