Marea Britanie - Astăzi începe un amplu studiu clinic privind depistarea a peste 50 de tipuri de cancer din probe sanguine

  • 13 Septembrie 2021 09:06
Marea Britanie - Astăzi începe un amplu studiu clinic privind depistarea a peste 50 de tipuri de cancer din probe sanguine

În Marea Britanie începe astăzi cel mai mare studiu clinic din lume, privind depistarea, înainte de apariția simptomelor, a peste 50 de tipuri de cancer, din probe sanguine. Studiul are ca obiectiv depistarea tipurilor de cancer ce sunt greu de dentificat în fazele premergătoare, scrie Rador.

Amanda Pritchard, directorul sistemului de sănătate publică din Anglia, a declarat că speră ca acest studiu să permită depistarea cancerului în stadii mult mai incipiente, când oamenii au șanse mult mai bune de a-și reveni complet, iar tratatmentul este mult mai simplu. Vom invita oameni să vină să-și facă teste de sânge în spații accesibile, cum ar fi parcurile comerciale.

Transmit oricărei persoane care primește o astfel de invitație să se prezinte și să-și facă testul de sânge, devenind astfel parte din acest prim studiu clinic la nivel mondial. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău