Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este vizat importul de caviar. Pe listă sunt și oficiali militari

  • 22 Aprilie 2022 09:31
Marea Britanie anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei. Este vizat importul de caviar. Pe listă sunt și oficiali militari

Marea Britanie a sancționat joi conducători militari ruși „care au sânge ucrainean pe mâini” și a anunțat noi interdicții la importuri, în special de argint și caviar.

Aceste sancțiuni îi vizează pe cei cu sânge ucrainean pe mâini, inclusiv comandantul unității care a ocupat Bucha și alte persoane și companii care sprijină armata lui Putin, a scris pe Twitter ministrul britanic de externe Liz Truss, scrie digi24.ro.

2de persoane sunt vizate de noile sancțiuni, inclusiv locotenent-colonelul Azatbek Omurbekov, supranumit măcelarul din Bucha pentru implicarea în masacrul din acest oraș unde, potrivit Londrei, au fost ucise 350 de persoane și care figurează printre crimele de război de care este acuzată Rusia și pe care Moscova le neagă.

Pe lângă alți înalți oficiali militari vizați de înghețarea activelor și interdicția de a intra pe teritoriul britanic se numără și susținători ai mașinii de război rusești, precum șeful căilor ferate Oleg Beloziorov și mai multe companii, inclusiv concernul JSC Kalașnikov, care produce puștile de asalt AK-12 folosite de trupele ruse.

De asemenea, guvernul britanic a extins lista sancțiunilor comerciale, interzicând importul de argint, produse din lemn și chiar caviarul și a majorat taxele vamale cu 35 de puncte procentuale pentru anumite produse provenind din Rusia și Belarus, în special diamante și cauciuc.

Londra spune că a sancționat de la începutul războiului peste 1.400 de persoane și companii care au legături cu regimul președintelui Vladimir Putin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău