Marea Britanie: Ajutorul militar pentru Ucraina trebuie intensificat. Occidentul trebuie să furnizeze avioane și armament greu Kievului

  • 27 Aprilie 2022 15:11
Marea Britanie: Ajutorul militar pentru Ucraina trebuie intensificat. Occidentul trebuie să furnizeze avioane și armament greu Kievului

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, solicită țărilor occidentale să furnizeze Ucrainei avioane de luptă și armament greu, conform unui comunicat de presă al ministerului de Externe de la Londra. Truss este de părere că ajutorul militar pentru Ucraina trebuie intensificat, informează CNN.

„Nu putem să ne mulțumim cu situația actuală, soarta Ucrainei încă atârnă în balanță”, se arată într-un discurs obținut de CNN pe care Liz Truss urmează să-l susțină joi la Madison House, reședința oficială a lordului primar al Londrei, transmite DIGI24.

„Și să fie clar: dacă Putin va avea câștig de cauză, vom avea în continuare parte de multă suferință în Europa și consecințe groaznice asupra întregii lumi. Nu ne vom mai simți niciodată în siguranță. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți pentru o confruntare de lungă durată și să sporim ajutorul pentru Ucraina”, se arată în discursul oficialului britanic.

Liz Truss menționează în acest context necesitatea livrării de armament greu, adică tancuri și avioane, pentru Ucraina.

„Trebuie să căutăm prin inventarele noastre, să mărim producția. Trebuie să facem toate astea”, conform discursului.

Recent, Germania a acceptat să trimită armament greu în Ucraina, mai exact sisteme antiaeriene mobile Gepard, ceea ce reprezintă o schimbare majoră a politicii Berlinului referitoare la acest subiect. Polonia a trimis și ea tancuri pentru armata ucraineană. Armament greu pentru Ucraina a fost trimis și de Cehia și Slovacia, inclusiv tancuri și sisteme antiaeriene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău