Marea Britanie, afectată de încă o furtună puternică

  • 07 Decembrie 2021 14:41
Marea Britanie, afectată de încă o furtună puternică

Primele efecte ale furtunii Barra au a fost resimțite marți în Marea Britanie și Irlanda, vântul intens și ploile abundente afectând comunitățile care nu și-au revenit încă după o altă furtună puternică recentă, informează DPA/PA Media, potrivit Agerpres.

O avertizare cod galben de vânt emisă de Met Office a intrat în vigoare marți la ora 9:00 GMT, existând posibilitatea întreruperii unor servicii de transport.

Au fost deja înregistrate rafale de 107 km/h în Insulele Scilly, în largul coastei de sud-vest a Angliei, în timp ce furtuna Barra își continuă deplasarea dinspre vest.

De asemenea, au fost consemnate rafale de 112 km/h pe Insula Sherkin, la sud-vest de Co Cork, în Irlanda.

Sute de gospodării din nord-estul Angliei sunt în continuare afectate de pene de curent după furtuna Arwen, care a lovit Marea Britanie la sfârșitul lunii noiembrie.

Compania Northern Powergrid a declarat că marți dimineața efectua ultimele intervenții pentru a reconecta la rețeaua electrică 500 de gospodării.

Căderi abundente de zăpadă sunt prognozate pentru unele regiuni ale Scoției și din nordul Angliei începând din a doua parte a zilei de marți, a indicat Met Office.

În timp ce vestul Irlandei va fi afectat de furtună în special marți, avertizări cod galben de vânt sunt în vigoare și în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord până miercuri.

Agenția de Mediu a emis cinci avertizări de inundații începând de marți dimineața, de-a lungul coastei sudice a Angliei, între Dorset și Hampshire, în Christchurch, Beaulieu, Fareham, Langstone și Emsworth și de-a lungul coastei din Essex.

Potrivit The Guardian, peste 30.000 de gospodării și sedii comerciale din Irlanda au rămas marți fără energie electrică din cauza furtunii Barra. Școlile din 12 comitate vizate de avertizări cod portocaliu și roșu au primit recomandarea de a se închide, în timp ce Aer Lingus și-a anulat zborurile către și dinspre Cork, iar unele servicii au fost perturbate în Dublin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău