Marea Britanie a confirmat alte 4 cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Victimele au fost pasageri pe nava Diamond Princess

  • 24 Februarie 2020 08:11
Marea Britanie a confirmat alte 4 cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Victimele au fost pasageri pe nava Diamond Princess

Cei patru oameni făceau parte din grupul de 30 de britanici și doi cetățeni irlandezi care au fost la bordul navei Diamond Princess din Japonia, a spus șeful Spitalului Arrowe Park din Wirral.

Aceștia au început perioada de 14 zile de carantină, după ce au fost transferați la secția de boli infecțioase.

Duminică, peste 100 de britanici salvați din China și-au încheiat perioada de carantină la Milton Keynes.

Departamentul de Sănătate a spus că „o evaluarea riscului de contagiune a bolii” a fost efectuată înainte de repatrierea, sâmbătă, cu avionul din Japonia. Oficialii din sănătate au adăugat că nimeni de la bordul aeronavei nu a prezentat simptome ale coronavirusului.

 

Șeful de la Wirral University Teaching Hospital, Janelle Holmes, a reasigurat personalul medical că „lucrurile decurg ca de obicei”.

„Când au ajuns aseară oamenii, am oferit informații exacte legate de prevenirea răspândirii epidemiei. Acesta lucru l-am făcut ca să reduce șansele de răspândire a infecție”, a explicat Holmes.

 

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău