Marea Britanie | 23 de arestări în cadrul unei anchete privind traficul de migranți

  • 24 Septembrie 2019 17:42
Marea Britanie | 23 de arestări în cadrul unei anchete privind traficul de migranți

Douăzeci și trei de persoane au fost arestate în cadrul unei anchete privind traficul ilegal de migranți spre Marea Britanie la bordul unor autovehicule sau mici ambarcațiuni, a anunțat marți Ministerul britanic de Interne, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Dintre aceste persoane cu cetățenie britanică, iraniană sau irakiană, 11 sunt suspectate că au "facilitat traversări ilegale ale Canalului Mânecii la bordul unor mici ambarcațiuni", a anunțat ministerul într-un comunicat.

Aceste arestări au fost efectuate între 11 și 21 septembrie de către autoritățile britanice, respectiv de Agenția britanică însărcinată cu lupta împotriva criminalității organizate (NCA). Douăsprezece dintre ele au fost efectuate cu prilejul controalelor la frontiere din nordul Franței, potrivit ministerului.

De la sfârșitul lui 2018, tentativele de traversare ale Canalului Mânecii s-au înmulțit în pofida pericolului legat de densitatea traficului, curenții puternici și temperatura scăzută a apei, notează France Presse.

Mai multe persoane arestate au fost ulterior puse în libertate, dar ele sunt anchetate în continuare, potrivit sursei citate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău