Marcel Ciolacu: În relația dintre România și Republica Moldova a trecut vremea podurilor de flori și este timpul investițiilor și al proiectelor cu impact economic

  • 27 Martie 16:24
Marcel Ciolacu: În relația dintre România și Republica Moldova a trecut vremea podurilor de flori și este timpul investițiilor și al proiectelor cu impact economic

În relația dintre România și Republica Moldova a trecut vremea podurilor de flori și este timpul investițiilor și al proiectelor cu impact economic, a transmis astăzi premierul României Marcel Ciolacu, la forumul economic de la București, dedicat dezvoltării pieței de capital de la Chișinău, oportunitățile de investiții în Republica Moldova, ca țară candidată la Uniunea Europeană. La eveniment participă președintele Parlamentului Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean, transmite Radio Chișinău.

Președintele parlamentului, Igor Grosu, a declarat că Forumul dedicat promovării piețelor de capital din România și Republica Moldova are loc într-o zi istorică, pe 27 martie, când românii de pe ambele maluri ale Prutului sărbătoresc unirea Basarabiei cu România. El a îndemnat oamenii de afaceri români să investească în stânga Prutului și să vorbească despre Republica Moldova ca despre o țară în care se poate investi.

Și premierul Dorin Recean, care participă la eveniment, a subliniat că R. Moldova a deschis negocierile cu Uniunea Europeană, iar orice investitor străin se va simți în Moldova ca și în alt stat membru al UE. Republica Moldova și-a definit două platforme de dezvoltare: zonele economice libere dar și parcurile IT,  Rep. Moldova are o politică fiscală orientată spre oamenii de afaceri, a declarat premierul Dorin Recean:

„La Chișinău este talent, la Chișinău este inovație, la Chișinău este determinare. Și este necesar capital pe termen lung și această problemă o rezolvăm împreună”, a mai spus Dorin Recean.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a declarat cu această ocazie că a trecut timpul podurilor de flori, venind timpul celor de fier, podurilor financiare și de capital.

„Bursa de Valori București este locul unde faptele și cifrele vorbesc de la sine. Astăzi, punem această resursă la dispoziția fraților noștri”, a menționat șeful Guvernului de la București.

Este cea de-a doua ediție a Forumului economic, la care participă reprezentanți guvernamentali de rang înalt din conducerea autorităților de reglementare și supraveghere ale piețelor financiare, precum și ai sectorului financiar și mediului de afaceri din cele două țări.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău