Marcă și carte poștală în memoria actorului Mihai Volontir

  • 20 Octombrie 2015 19:20
Marcă și carte poștală în memoria actorului Mihai Volontir

Actorul moldovean Mihai Volontir va apărea pe o marcă poștală din Moldova.

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a decis emiterea mărcii și a cărții poștale în semn de recunoștință și comemorare a actorului.  Acestea vor fi puse în circulație de ÎS „Poșta Moldovei” începând cu 21 octombrie, transmite IPN.

Marca poștală „Mihai Volontir, actor. In memoriam” prezintă portretul actorului pe fundalul unei secvențe din filmul „Dimitrie Cantemir”. Marca este completată cu plicul „prima zi a emisiunii” și o carte poștală ilustrată. Marca are valoarea nominală de 1,75 lei și este tipărită într-un tiraj de 200 de mii de exemplare, în timp ce cartea poștală ilustrată va putea fi achiziționată la prețul de 3 lei, fiind printată în 1000 de exemplare.

Mihai Volontir, actor de teatru și cinema, interpret de muzică ușoară, s-a stins din viața pe 15 septembrie 2015, la vârsta de 81 de ani. Deținea titlul de Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii, cea mai înaltă distincție în stat. El a fost desemnat în anul 2000 cel mai bun actor al secolului 20 din cinematografia moldovenească.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău