MARATONUL Autografelor (Revista Presei)

  • 08 Septembrie 2016 17:51
MARATONUL Autografelor (Revista Presei)

Revista presei din 8 septembrie 2016

Îmbulzeală la prezidențiale: 16 pe un loc. De ce atât de mulți? - o întrebare la care caută răspuns Ziarul de Gardă

Tot din ediția de astăzi a Ziarului de Gardă aflați cum a adunat PDM semnături pentru susținerea candidaturii lui Marian Lupu la alegerile prezidențiale.

Și Evenimentul Zilei comentează ”războiul semnăturilor”. ”De îndată ce s-au deschis larg porțile Comisiei Electorale Centrale, au și năvălit eroii și liderii mitologiei politice moldovenești. Deținători de titluri protestatare, de funcții, de foste funcții, și toți doritori de viitoare funcții, au trecut pragul CEC pentru a-și oferi modești virtuțile kolhoznice, ironizează autorul... Dar până a-și putea demonstra talentele oratorice pe la întâlniri electorale, aceștia trebuie să strângă semnături. Și aici a început prima parte a competiției, maratonul autografelor”, scrie Evenimentul Zilei...

Cui folosește boicotul lui Voronin– o analiză semnată de Petru Bogatu în Ziarul Național. Abandonul cursei electorale de către PCRM ”poate avea un impact mai mare asupra rezultatelor scrutinului decât participarea la scrutin. Potrivit autorului, dacă Voronin refuză să participe la alegeri, majoritatea votanților săi va alege calea absenteismului. În aceste împrejurări, candidatul favorit al stângii va avea mult de suferit. Cel puțin în cel de-al doilea tur de scrutin va fi privat de suportul alegătorilor comuniști... Editorialistul susține că boicotului dă apă la moară candidatului puterii”...

Presa preia polemica de pe facebook dintre fostul premier Ion Sturza și liderul PAS Maia Sandu. Fostul premier îi sugerează Maiei Sandu să se unească de pe acum cu Andrei Năstase, pentru că în caz contrar nu are șanse să învingă în alegerile prezidențiale. Maia Sandu îi răspunde DUR lui Sturza: „Vrem să rupem practica VICIOASĂ de a lua decizii în funcție de părerile unor profeți” - o citează Ziarul Național.

O investigație a jurnaliștilor de la RISE Project scoate la iveală noi amănunte legate de afacerile lui Veaceslav Platon și a unuia dintre cei mai influenți oameni de afaceri de la Chișinău, Emanuil Grinshpun. Primul l-a împrumutat pe cel de-al doilea, iar Grinshpun a fost târât în instanțele din SUA pentru ca acesta să-și asigure recuperarea banilor. Miza împrumutul a constat în cumpărarea de la stat de către Grinshpun a centrului comercial UNO din Chișinău, pentru care s-a plătit peste 6 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău