MApN din România: : „Forțele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniței cu Ucraina. Este o acțiune de dezinformare”

  • 26 Iulie 15:16
MApN din România: : „Forțele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniței cu Ucraina. Este o acțiune de dezinformare”

Forțele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniței cu Ucraina, a transmis, vineri, Ministerul Apărării Naționale (MApN) pe Facebook, drept răspuns la „acțiuni de dezinformare” pe acestă temă.

„Atacurile executate de Federația Rusă au vizat infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre și nu obiective de pe teritoriul României, iar forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale dispuse în zona frontierei cu Ucraina nu au executat, în nicio astfel de situație, foc asupra mijloacelor de atac ale Federației Ruse”, precizează ministerul român, potrivit TVR INFO.

MApN răspunde astfel unor „acțiuni de dezinformare prin care se acreditează fals ideea că România a fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse” pe platforma X și pe alte rețele sociale.

Mesajele respective „pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse executate în ultimele zile și că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora”, arată ministerul.

Aceste așa-zise informații nu au niciun fundament real”, punctează MApN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău