Manuel Valls: 15.000 de persoane sunt 'urmărite' în Franța ca urmare a radicalizării lor

  • 11 Septembrie 2016 22:03
Manuel Valls: 15.000 de persoane sunt 'urmărite' în Franța ca urmare a radicalizării lor

Un număr de 15.000 de persoane sunt 'urmărite' în Franța ca urmare a radicalizării lor, a anunțat duminică premierul Manuel Valls, a cărui țară se confruntă cu o amenințare jihadistă fără precedent, informează AFP și AFE.

''Putem considera — și înțeleg greutatea acestor cifre — că există aproape 15.000 de persoane care sunt urmărite întrucât se află într-un proces de radicalizare'', a declarat șeful executivului francez într-un interviu comun acordat postului de radio Europe 1, canalului de televiziune iTELE și cotidianului Les Echos.

Valls nu a precizat dacă persoanele în cauză sunt urmărite de serviciile de informații sau de serviciile sociale franceze. Până acum, autoritățile de la Paris au evocat circa 10.000 de persoane vizate de serviciile de informații pentru legăturile avute cu 'mișcarea islamistă'.

În prezent, în Franța aproape 300 de persoane sunt în detenție pentru 'legături directe cu filiere teroriste', a adăugat prim-ministrul francez.

El a mai menționat că 700 de jihadiști francezi sau rezidenți în Franța luptă în prezent în Irak și Siria, printre care 275 de femei și câteva zeci de minori. Până acum, în Irak și Siria au murit 196 de jihadiști francezi sau rezidenți în Franța.

Franța, care participă la coaliția internațională condusă de SUA contra grupării jihadiste Stat Islamic, a fost vizată începând din ianuarie 2015 de o serie de atentate grave, soldate cu peste 230 de morți și sute de răniți.

Sursa: Agerpres.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău