Manifestații de susținere a DNA și a Laurei Codruța Kovesi, anunțate în București și în mai multe orașe

  • 25 Februarie 2018 10:11
Manifestații de susținere a DNA și a Laurei Codruța Kovesi, anunțate în București și în mai multe orașe

Manifestații pentru susținerea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a Laurei Codruța Kovesi sunt anunțate pe Facebook, pentru duminică, în Piața Victoriei din București, precum și în alte orașe, precum Cluj, Sibiu, Arad, Ploiești, Baia Mare, Craiova și Galați, sub sloganul „Tudorele, pleacă tu, cu hoții tăi”. 

Românii din diaspora anunță și ei că se vor solidariza cu cei din țară, în Dublin, Milano, Viena și Toronto, scrie News.ro și Digi24.

„Da, știm, DNA-ul este foarte deranjant pentru cei care toacă banii românilor și vor să trăiască liniștit cu asta. Apropos, în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupție, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro. Adică bani furați de la români de către corupți. (...) NU RENUNȚĂM, nu acceptăm un abuz făcut de o gașcă de infractori”, scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului din București, potrivit News.ro.

Manifestații de susținere a DNA sunt anunțate și în Alba Iulia (prefectură), Arad (în fața primăriei), Baia Mare (Piața Revoluției), Bistrița (Piața Petru Rareș), Brăila (în fața primăriei), Botoșani (Piața Revoluției), Brașov (prefectură), Cluj (Monumentul Memorandiștilor), Constanța (prefectură), Craiova (Piața Mihai Viteazu), Focșani (Piața Unirii), Galați (prefectură), Iași (Piața Unirii), Pitești (Piața Vasile Milea), Ploiești, Râmnicu Vâlcea (Scuarul Revoluției), Satu Mare (pietonalul Corneliu Coposu), Sibiu (Piața Mare), Suceava (Palatul Administrativ), Târgu Jiu (biserica de lângă prefectură), Târgu Mureș (prefectură), Timișoara (Piața Operei), Tulcea (Piața Civică).

De asemenea, românii din diaspora au anunțat că vor solidariza cu cei din țară, astfel că vor organiza proteste în Dublin (în fața ambasadei României), Milano (Consulatul român), Toronto (Nathan Phillips Square) și Viena (în fața ambasadei României).

Peste o mie de persoane au protestat și joi seară în Piața Victoriei, imediat după anunțul ministrului Justiției de declanșare a procedurilor de revocare a Laurei Codruța Kovesi, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpați!”, ”Hoții”, ”Tudorel, demisia!”. Proteste au fost și în Cluj-Napoca, Sibiu, Constanța, Brașov sau Iași.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat joi seară că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului șef DNA.

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a transmis, vineri, că va urma procedura legală și se va prezenta, oricând este nevoie, să răspundă, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău