Manifestări dedicate Zilei Limbii Române, organizate în mai multe sectoare ale capitalei

  • 31 August 2018 08:40
Manifestări dedicate Zilei Limbii Române, organizate în mai multe sectoare ale capitalei

Manifestările dedicate Zilei Limbii Române vor începe la ora 10:00 cu depuneri de flori la monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt și pe Aleea Clasicilor din centrul Chișinăului, locul de unde la finele anilor 80 ai secolului trecut au pornit primele manifestări de renaștere națională din Basarabia.

Pe parcursul zilei, au fost anunțate evenimente în mai multe sectoare ale capitalei. Concerte și spectacole literare vor avea loc în Scuarul din strada Miron Costin, din sectorul Râșcani,  în Scuarul Centrului Comercial „UNIC" și la bustul poetului Alecu Russo din sectorul Ciocana al capitalei. Pretura Buiucani organizează în Piața Marii Adunări Naționale spectacolul „Al mamei dulce grai...",  urmat de un show coregrafic realizat de Asociația Dansului Modern. 

În Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” Orchestra de instrumente aerofone a Direcției parcurilor de cultură și odihnă a municipiului Chișinău va oferi un program de melodii de altădată. 

În contextul Centenarului Unirii, la Academia de Științe va avea loc o sesiune de lecturi academice, dedicată „Zilei Limbii Române”, iar în scuarul din fața Bibliotecii Naționale doritorii vor putea face donații pentru a completa fondul de carte din bibliotecile de la sate și din localitățile din stânga Nistrului.  

În cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, ambasada României în Republica Moldova anunță lansarea volumelor „Eminescu-semne și simboluri de aur” și „Seducția absolutului. Exerciții de hermeneutică eminesciană”, autor Terezia Filip. 

Un concert dedicat Sărbătorii „Limba noastră cea română", va avea loc diseară în Piața Marii Adunări Naționale, cu începere de la ora 18.00. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău