Manifestări dedicate Zilei Independenței

  • 27 August 2015 15:53
Manifestări dedicate Zilei Independenței

Manifestările dedicate Zilei Independenței au debutat cu parada portului popular și o horă încinsă în Piața Marii Adunări Naționale. În centrul Capitalei sărbătoarea continuă cu un spectacol de muzică și dansuri populare

Zeci de ansambluri populare din toate colțurile Republicii Moldova, precum și din România, au defilat în Piața Marii Adunări Naționale în costume tradiționale și s-au prins în Horă Mare.

Printre cei prezenți la sărbătoare am întâlnit și un grup de studenți germani, veniți la o școală de vară în Republica Moldova. Lisa Muller, masterandă în studii Est-Europene, ne-a vorbit într-o română perfectă despre ce știe despre Republica Moldova.

”Studiez în Germania, dar am locuit doi an în România. Sunt la Chișinău pentru trei săptămâni. E prima mea vizită. Despre Moldova știam doar că a fost odată parte a României Mari. Iar acum are probleme să se determine încotro vrea să meargă, cu Rusia sau spre Uniunea Europeană”, a declarat Lisa Muller.

În timp ce pentru unii basarabeni ziua de 27 august este o zi de sărbătoare, pentru alții este o zi de doliu.

”Ziua Independenței pentru mine înseamnă și sper să fie ziua trezirii spiritului românesc și a tot ce este bun în noi. ”

”Tinerii dar și cei mai î vârstă, toți cei aflați peste hotare să se unească și să scoatem Republica Moldova din impasul în care a ajuns”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău