Manifestări dedicate împlinirii de către Regele Mihai I a vârstei de 95 de ani

  • 24 Octombrie 2016 08:56
Manifestări dedicate împlinirii de către Regele Mihai I a vârstei de 95 de ani

Pe 25 octombrie, Regele Mihai împlinește 95 de ani, iar Casa Regală a României organizează mai multe evenimente cu acest prilej.

 Potrivit programului transmis de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui, aniversarea în familie va avea loc la reședința privată din Elveția, unde Regele Mihai va fi alături de principesele Elena și Sofia.

Evenimentele programate în România:

Luni, de la ora 14:30, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu, în holul de onoare al Castelului Pelișor, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie "Regele Mihai, o copilărie fericită" realizată de Asociația România Culturală.

Tot luni, de la ora 16:00, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, custodele coroanei, va decora în numele Majestății Sale Regelui Mihai I o serie de personalități și colaboratori ai casei Majestății Sale Regelui din țara noastră și de peste hotare.

Marți, 25 octombrie, de la ora 18:00, Ateneul Român va găzdui a noua ediție a concertului anual de binefacere organizat de Fundația Principesa Margareta a României.

Principele Radu: Este un moment absolut special, pe care noi îl legăm de ziua Majestății Sale, căruia îi urăm și noi "La mulți ani" și "Multă sănătate". Este un moment totodată dedicat tinerilor talentați, un moment în care îi invităm pe oameni să fie generoși, să susțină acești tineri. Este în tradiția fundațiilor regale să susțină dezvoltarea culturii în România, iar Fundația Principesa Margareta a României nu face excepție în acest sens. Concertul regal de la ateneu este dedicat strângerii de fonduri pentru proiectul Tinere Talente. Concertul îi are ca protagoniști pe violonistul Roman Kim, pe dirijorul Tiberiu Soare și Orchestra Fundației Principesa Margareta a României. Este o seară deosebită și ne bucurăm să știm că Alteța Regală Principesa Margareta a României va transmite din gândurile și din cuvintele Majestății Sale către publicul din sală, dar și către publicul larg, pentru că acest concert va fi transmis la radio și ulterior și pe TVR 1.

 În aceeași seară, în Salonul Cerchez al Palatului Cotroceni, de la ora 19:00, va avea loc lansarea cărții "Anul regal", publicată de Editura Adenium și vizionarea filmului "Războiul regelui", realizat de John Florescu. Ascultat în avanpremieră joia trecută, la centrul nostru de presă, în varianta de teatru radiofonic, piesa de teatru "Alegerea", scrisă de Regele Mihai I și Regina Ana, în anul 1960, va fi difuzată de la ora 23:05 în premieră la Radio România

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău