Manfred Weber a fost ales președinte al Partidului Popular European

  • 01 Iunie 2022 10:02
Manfred Weber a fost ales președinte al Partidului Popular European EPP/ Flickr

Congresul Partidului Popular European l-a ales pe actualul lider al grupului PPE din Parlamentul European Manfred Weber în funcția de președinte al PPE, poziție în care îl va succeda pe veteranul Donald Tusk, fost premier al Poloniei și fost președinte al Consiliului European.

Potrivit unui comunicat al PPE remis CaleaEuropeană.ro, Weber a fost ales cu 447 de voturi din 502.

“Sunt extrem de mândru că am fost ales președinte al celui mai mare partid politic din Europa și mă simt onorat să pot continua pe urmele unor lideri PPE precum Donald Tusk. Împreună spunem nu unei Europe a neîncrederii populiste, care polarizează oamenii și ne distruge viitorul. Spunem nu unei Europe a elitelor și a abordării lor de sus în jos”, a declarat Weber

“Suntem partidul care este cel mai apropiat de realitățile de zi cu zi ale cetățenilor. Mai mult ca oricând, vom lucra pentru a ne uni societățile și nu vom înceta niciodată să luptăm pentru o UE mai bună și mai puternică pentru cetățenii Europei“, a adăugat acesta.

El îi succede polonezului Donald Tusk, primul est-european la președinția Partidului Popular European de la fondarea acestuia, în anul 1976. Funcția de președinte al PPE a mai fost deținută de belgienii Leo Tindemans și Wilfried Martens, olandezul Piet Bukman, luxemburghezul Jacques Santer și francezul Joseph Daul. Cel mai longeviv președinte al PPE a fost Wilfried Martens, care a condus familia politică a creștin-democraților europeni din 1990 și până în 2013.

Europarlamentar din anul 2004, Manfred Weber este și liderul grupului PPE din Parlamentul 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău