Manevrele militare ale Rusiei vor atinge apogeul în luna ianuarie - avertizează șeful Serviciului de informații al Armatei ucrainene

  • 19 Noiembrie 2021 14:08
Manevrele militare ale Rusiei vor atinge apogeul în luna ianuarie - avertizează șeful Serviciului de informații al Armatei ucrainene

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, Kirilo Budanov, a declarat că Rusia desfășoară o operațiune specială de amploare împotriva Ucrainei și a avertizat că manevrele militare ale Moscovei vor atinge apogeul în luna ianuarie.

"Planul Moscovei este foarte simplu: destabilizare în interior, folosind o mulțime de narative, de la cele anti-vaccinare până la nemulțumiri din varii motive. Apoi, avem criza migrației, care a vizat indignarea publică, avem o criză energetică de amploare, care, potrivit estimărilor noastre, va degenera într-o criză economică" - a explicat Budanov planurile Moscovei.

Șeful GUR a remarcat că Rusia masează forțe la o anumită distanță de granița cu Ucraina.

"Toate acestea au loc pe fondul manevrelor la scară largă a armatei ruse, care includ concentrarea de trupe la o anumită distanță de frontiera de stat. Această desfășurare (de trupe ruse, n.r.) va continua și va atinge apogeul la sfârșitul lunii ianuarie" - a adăugat Kirilo Budanov.

Sursa: RADOR 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău