Manevre militare NATO în estul Europei

  • 07 Noiembrie 2014 11:48
Manevre militare NATO în estul Europei

NATO ia în considerare manevre militare de anvergură cu participarea mai multor mii de militari în țări din Europa de Est și Țările baltice, a declarat generalul Hans-Lothar Domrose, comandant al misiunii NATO din Brunssum (Olanda), relatează Agerpres.

El nu a indicat însă un termen exact la care astfel de aplicații ar putea avea loc.

Alianța, potrivit acestuia, 'creează în prezent o forță de reacție rapidă (Readiness action plan - RAP ), cu efective între 5.000 și 7.000 de militari, care să poată să se deplaseze în zona de acțiuni militare în două-trei zile'.

Decizia creării acestei forțe de reacție rapidă a fost luată la recentul summit al NATO de la Newport, în contextul crizei ucrainene. Alianța a dorit astfel să trimită un mesaj puternic Rusiei că nu va tolera nicio acțiune agresivă împotriva vreunuia dintre membrii săi.

Generalul Philip Breedlove, comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, a solicitat la 4 noiembrie Pentagonului suplimentarea efectivelor Alianței în Europa de Est pentru garantarea securității regionale, pe fondul intensificării presiunilor Rusiei și a amenințării islamiste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău