Mandatul lui Ștefan Gațcan, validat de Curtea Constituțională

  • 24 Martie 2020 16:55
Mandatul lui Ștefan Gațcan, validat de Curtea Constituțională

Mandatul de deputat, obținut de candidatul Partidului Socialiștilor, Ștefan Gațcan, la algerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38 Hâncești, a fost validat. O hotărâre în acest sens a fost emisă marți, 24 martie, de către Curtea Constituțională, transmite IPN.

Prin aceeași hotărâre, Curtea a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr.38, din data de 15 martie.

Potrivit președintelui Curții, Vladimir Țurcan, prezenta hotărâre se transmite Parlamentului și Comisiei Electorale Centrale. Hotărârea este definitivă și nu poate fi suspusă niciunei căi de atac. Aceasta intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.La scrutinul din 15 martie au participat 14,4 mii de votanți, rata de participare constituind 23,33%. După procesarea tuturor proceselor-verbale, Ștefan Gațcan a acumulat 5 539 de voturi.


Ștefan Gațcan este de meserie medic obstetrician-ginecolog. Acesta este conferențiar, profesor universitar, doctor în științe medicale și ecograf. A fost director al Institutului Mamei și Copilului din 2012 și până la începutul anului 2016. În prezent este directorul general al Centrului Medical Extramed, pe care l-a fondat în anul 1999. Este angajat și la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești, obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău